Akhirnya berhasil jugak usaha saya buat duit dari Youtube

Saya pasti anda pernah mendengar ramai yang berjaya menjana pendapatan lumayan dari laman web YouTube . Hari ni sebenanarnya saya sangat gembira sebab projek yang saya baru mulakan hampir 3 minggu lepas dah membuahkan hasil . Apa projeknya ye? Baru-baru ni saya ada membeli Pakej Video yang dikendalikan oleh Kak Lisa. Saya tahu tentang Kak Lisa bila membaca blog Din Beramboi tentang bisnes Vemma yang dilakukannya.

Pada mulanya saya tertarik nak beli produk Pakej Bimbingan Commission Junction, tapi bila Kak Lisa lancarkan Pakej Video dan disertakan pakej bimbingan CJ sebagai bonus, saya terus beli pada 24November 2008 . Setelah beberapa hari mengikut segala langkah yang diberikan, akhirnya saya dapat jualan pertama pada 2 Disember 2008 . Memang teruja dan terkejut. Setelah hampir 40 video saya upload, akhirnya saya mendapat sales pertama. Setelah puas berYM dengan Kak Lisa, akhirnya hari ni ada berita gembira untuk dia.

Tapi lepas tu saya bercuti – balik kampung sempena Hari Raya Aidiladha dari 4 – 14 Disember. Secara tak langsung projek yang baru dimulakan terpaksa direhatkan. Sebelum balik kampung, sempat jugak saya upload beberapa lagi video. Risau jugak, mesti takde sales dah sebab saya dah stop dekat 2 minggu.

Tapi… apa yang lebih mengejutkan terjadi. Bila saya check akaun ClickBank saya masa balik dari bercuti, saya telah berjaya mendapat 40 sales! Memang bertambah-tambahla excitednya saya. Alhamdulillah nampaknya video yang diupload dah “bekerja untuk saya” walaupun saya bercuti panjang. Boleh baca YM antara saya dengan Kak Lisa di sini.

Kat bawah ni adalah snapshot akaun Clickbank saya hingga hari ini. Bukan untuk berbangga diri, tetapi untuk membuktikan apa yang saya katakan adalah benar. Dan ia juga sebagai pemberi semangat kepada saya dan juga anda untuk bekerja keras. Jualan pertama memang memberikan kita semangat yang luarbiasa untuk meneruskan usaha.

pakejvideo 300x241 |  Akhirnya berhasil jugak usaha saya buat duit dari Youtube

Okla, kalau anda berminat nak ketahui apakah cara yang saya lakukan untuk membolehkan saya perolehi pendapatan sebegini – bolehla miliki Pakej Video – Youtube bukan sekadar tontonan yang diusahakan oleh Kak Lisa. Apa yang lebih menarik lagi ialah anda boleh berinteraksi secara langsung dengan Kak Lisa melalui YM. Pada saya ini salah satu kelainan yang akan anda perolehi, sebab tak ramai IM yang sanggup melayan pembelinya melalui Yahoo Messanger (YM) ni. Kak Lisa juga banyak bagi saya nasihat dan tips.

Teknik Video yang Kak Lisa ajar pun simple tapi berkesan. Saya ada belajar beberapa cara tetapi agak teknikal dan mengambil masa. Tapi cara Pakej Video ni memang simple je. Apa yang kak Lisa selalu pesan ialah kita perlu peka pada isu semasa dan kreatif.

Okla, tak nak cerita panjang lagi. Boleh klik banner kat bawah ni jika anda berminat untuk mendapatkan lebih banyak maklumat tentang ni.

banneraffiliate300x250 |  Akhirnya berhasil jugak usaha saya buat duit dari Youtube

Related posts:

  1. Saya antara Top Affiliate untuk PPL Teknik Video Marketing
  2. Akhirnya saya dah buat keputusan
  3. Harga minyak naik lagi! Jom kita buat duit
  4. Kini Rakyat Malaysia Dah Boleh Buat Duit Dengan Clickbank
  5. Mengapa Saya Memilih Untuk Bekerja Dari Rumah?

48 Comments

  1. zyan Friday, 19 December, 2008
  2. shahraduan Friday, 19 December, 2008
  3. XploRâ„¢ Friday, 19 December, 2008
  4. Truckster Friday, 19 December, 2008
  5. din Friday, 19 December, 2008
  6. pn lisa Friday, 19 December, 2008
  7. pn lisa Friday, 19 December, 2008
  8. rohaizad Friday, 19 December, 2008
  9. wati Saturday, 20 December, 2008
  10. Jimmy MRR2 Saturday, 20 December, 2008
  11. din Saturday, 20 December, 2008
  12. din Saturday, 20 December, 2008
  13. wati Saturday, 20 December, 2008
  14. din Saturday, 20 December, 2008
  15. pn lisa Saturday, 20 December, 2008
  16. zyan Saturday, 20 December, 2008
  17. rohaizad Saturday, 20 December, 2008
  18. din Sunday, 21 December, 2008
  19. Lisa Sunday, 21 December, 2008
  20. wati Tuesday, 23 December, 2008
  21. Rita NM Tuesday, 23 December, 2008
  22. wati Friday, 26 December, 2008
  23. elop Thursday, 29 January, 2009
  24. NaS Tuesday, 10 February, 2009
  25. abdfatah Thursday, 12 February, 2009
  26. Muzri-KamrieCorp Friday, 6 March, 2009
  27. Syiok Monday, 9 March, 2009
  28. pendi Tuesday, 31 March, 2009
  29. Jeng Sunday, 26 April, 2009
  30. rina Thursday, 30 April, 2009
  31. norm Thursday, 7 May, 2009
  32. nina Wednesday, 24 June, 2009
  33. jatt Tuesday, 21 July, 2009
  34. utmamir Saturday, 1 August, 2009
  35. jojo Thursday, 10 September, 2009
  36. suhaimi Tuesday, 29 September, 2009
  37. Najib Monday, 14 December, 2009
  38. wan2911 Monday, 14 December, 2009
  39. Xsuka Pakej Youtube Lisahelmi Friday, 28 May, 2010
  40. eyntan Wednesday, 28 July, 2010
  41. budak baru Sunday, 14 November, 2010
  42. rosley bin saat Wednesday, 30 March, 2011
  43. Ars Saturday, 30 April, 2011
  44. admin Wednesday, 4 May, 2011
  45. az Tuesday, 21 June, 2011
  46. fitri Thursday, 15 December, 2011
  47. Si Comel Wednesday, 14 March, 2012
  48. ediemv Wednesday, 25 July, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge