Awas ! Penipuan oleh pemilik 0136420956

penipuaninternet1 150x150 |  Awas ! Penipuan oleh pemilik 0136420956

Hari ini saya menerima sms dari Mymode tentang penipuan yang dilakukan oleh pemilik nombor handphone 0136420956. Sebenarnya saya sendiri hampir ditipu oleh beliau semalam.

Dibawah ini ialah update di laman web Mymode

PERHATIAN!!Para Agen yang dihormati, MyMode telah mendapati terdapat penipuan telah dilakukan oleh salah seorang dari Agen MyMode terhadap agen-agen yang lain. Agen ini telah meminjam/meminta pindahan MyPoint dan kod tambah nilai dari agen-agen lain dengan menggunakan pelbagai taktik dan berjanji akan memulangkan semula jumlah yang dipinjam. Bagi mengelak dari ditipu, sila berhati-hati sekiranya anda menerima sebarang SMS dari agen tersebut yang menggunakan nombor 013-6420956. MyMode akan mengambil tindakan undang-undang ke atas mereka yang terlibat di dalam kes ini. Harap maklum.

Jadi hari ni saya nak ceritakan pengalaman saya berurusan dengan penipu ini. Sebenarnya ada 3 kali saya berhubung dengan dia. Walaupun dia menggunakan nombor handphone yang berlainan , berdasarkan kepada modus operandi yang sama, saya yakin ia orang yang sama.

Kes Penipuan Pertama – berlaku pada 11/8/09

Saya telah ditipu oleh seorang yang mengaku bahawa dia telah membuat bayaran RM65 untuk mendaftar sebagai ahli mymode. Bayaran dilakukan sekitar 7.00 malam. Jadi saya agak lewat mengaktifkan (biasanya saya akan uruskan selewatnya 12jam dari pengesahan). Sekitar pukul 10 malam , dia mula sms kepada saya mulai 10 malam. Katanya urgent nak guna topup dan minta saya daftarkan segera.

Bila saya semak bayaran ke akaun Maybank saya, tiada bayaran. Jadi tanya balik apakah cara yang digunakan, dia kata interbank transfer dari BIMB ke Maybank. Jadi, saya kata akan ambil masa 1-2 hari untuk clear. Tapi, dia merayu-rayu nak saya daftarkan juga. Dia kata kalau dia tahu interbank lambat, mesti dia dah bank in terus ke akaun maybank saya.

Jam dah dekat pukul 11 malam, saya pun dah nak tido, jadi saya pun malas nak layan, akhirnya saya pun daftarkan dia. Tapi , dalam hati ada juga terdetik “Kalau kena tipu kali ni, memang sia-sia je rugi je RM65″. Keesokan paginya, dia sms lagi saya, kata nak tambah modal RM50. Saya kata selagi duit pendaftaran semalam tak clear. Saya takkan transfer. Dan selepas tu saya pun tak balas lagi sms dia. Sampai sekarang duit tu memang tak dimasukkan.

Namun begitu, masa ini beliau menggunakan nombor handphone 0179292038 dengan nama Mohd Nordin, selepas kes semalam, saya telah membuat carian di google dan menjumpai maklumat ini di forum lowyat yang mengatakan bahawa nombor 0136420956 adalah alternate number dia.

Kes penipuan kedua – berlaku pada 13/10/09

Kali ni beliau menggunakan nombor 0136420956. Sudah agak lama beliau sms saya bertanyakan tentang nak tambah modal Mymode. Semalam dia sms dan kata dia dah bank in RM65 untuk tambah modal. Bila semak tiada sebarang bayaran. Jadi saya pun tanya dia kaedah yang digunakan. Dia kata interbank transfer dari BIMB ke Maybank. Saya kata lepas 1-2 hari baru clear. Dan sampai hari ni, duit yang dikatakan telah dimasukkan untuk tambah modal tu tak ada pun dalam akaun bank saya.

Then dia minta saya topupkan handphone dia sebanyak RM30. Saya kata selagi duit tu tak masuk akaun Maybank saya, saya takkan topupkan. Agaknya lepas rasa dia tak boleh nak tipu saya.

Dia minta tolong saya dapatkan nombor pin 4 digit mymode sebab dia terlupa. Saya pun maklumkan bahawa upline tak boleh tolong sebab dia perlu call sendiri. Then dia marah-marah pada saya kata tak membantu dia. Dan dia kata dia kat ofis, tak dapat call Mymode.

Saya pun try la call lagi sekali mymode, saya kata kat staff mymode bahawa downline saya tu takde kredit dan sedang bekerja. At last staff tu resend juga pin number pada dia.

Memang saya betul-betul geram masa ni. Dahla penat ber sms ,bila call dia tak angkat dengan alasan sedang bekerja. Sepanjang saya buat Mymode, belum pernah jumpa lagi downline yang sangat demanding macam ni. Dalam hati, terdetik juga kalau-kalau dia ni menipu. Dan baru terfikir nak buat cari di google. Hasilnya

http://www.google.com.my/search?hl=en&q=0136420956&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_enMY331MY331&ie=UTF-8

Wah!! memang kerja dia menipu rupa-rupanya. Alhamdulillah hari ni saya tak tertipu duit dengan dia. Tapi, dia tetap menyusahkan saya dan membuang masa saya sebab saya terpaksa call HQ mymode sebanyak 2 kali semata-mata nak tolong dia dapatkan nombor pin Mymode tu.

Kes penipuan ketiga – berlaku pada 14/10/09

Kali ini dia menggunakan nombor telefon 0145422988 . Katanya dia dah masukkan RM50 untuk tambah modal. Bila saya semak, tiada bayaran. Seperti biasa dia kata telah membuat bayaran melalui interbank transfer. Saya katakan, selagi duit tak masuk akaun bank saya, saya takkan tambahkan modal dia.

Dan dia terus senyap. Mungkin dah sedar bahawa dia takkan berjaya lagi.

Kesimpulannya:

Berhati-hati bila berurusan dengan orang yang tak dikenali dan ingin membeli topup / mypoint. Kalau dia kata buat bayaran interbank transfer, jangan sekali-kali teruskan urusniaga selagi belum disahkan pembayaran.

Percaya pada kata hati anda – sebab kali pertama saya tertipu, ada terdetik entah-entah orang ni nak menipu. Tapi atas dasar kesian, saya daftarkan juga. Dan akhirnya memang betul saya tertipu.

Disini saya letakkan sekali beberapa blog post oleh mereka yang pernah terkena

HATI-HATI!!: Faliq Fakhri Bin Mohammad (SCAMMER)

Nombor Puaka 0136420956 – Menipu atas keredhaan

Penipuan dalam bisnes adalah akhlak buruk yang terkutuk!!!

Dan antara senarai nombor handphone yang dia guna ialah

0136420956
0179292038
0145422988

Saya pasti senarai ini akan jadi lebih panjang, sebab sim card murah je sekarang ni. Apa yang pasti, kita perlu sentiasa berhati-hati.

Related posts:

  1. Tips Mengelak Dari Menjadi Mangsa Penipuan (Part 1)

Tags : , , ,

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

21 Comments

Leave Comment

CommentLuv badge