Belajar membuat laman web secara percuma

membinawebsite |  Belajar membuat laman web secara percuma

Semua kita tahu, kalau nak buat apa-apa bisnes internet, anda perlu sekurang-kurangnya satu laman web atau blog anda sendiri. Tak kirala percuma atau berbayar.Kalau anda tiada web / blog sendiri, agak sukar hendak buat duit di internet walaupun tak mustahil.

Kenapa anda perlu miliki laman web anda sendiri? Sebab senang anda nak kawal isi kandungan yang anda nak letakkan. Kalau anda hanya mempromosikan alamat laman web replika / affiliate yang diberikan, agak sukar untuk anda menjana pendapatan di internet ni secara berterusan dan konsisten.

Saya dulu bermula dengan blog percuma di blogspot , bila dah ada budget dan sedikit keberanian , barulah saya beli nama domain Tambahpendapatan.com sendiri berserta  webhosting . Kosnya tak sampai RM100 untuk setahun. Tak mahal mana pun sebenarnya sebab nama domain sekitar RM40 je setahun!  Dari situlah saya lebih berani bereksperimen dan belajar  cara membuat web , cpanel dan blog wordpress.

Tapi agak sedih sebab nama domain tu dah expired bulan februari tahun ni sebab terlupa nak renew. Untuk nama domain asmawati.com dan lain-lain, saya membeli dari Godaddy.com . Lebih mudah nak diuruskan sebab boleh setup auto-renewal.

Okla, berbalik kepada ilmu membuat laman web ni, memang tak semua orang tahu caranya. Jika anda dah biasa dengan komputer, mungkin tak sukar nak mempelajari cara membuat web ni. Tapi, kalau anda hanya biasa surf internet untuk check email, chatting dan facebook, mungkin ia agak sukar.

Jadi, hari ni saya nak memaklumkan kalau anda berminat nak belajar cara membuat web ni, bolehla kunjungi web http://duitbijak.com/ . Insyaallah akan ada ilmu baru yang bakal anda pelajari. Jangan lupa juga untuk subscribe di web tersebut, sebab anda akan menerima lebih banyak lagi tips tentang bisnes internet .

Pada saya, membuat web ni memerlukan banyak try and error. Jangan cepat berputus asa. Mungkin rekabentuk laman web yang kita ada tu tak berapa cantik, tapi sekurang-kurangnya anda dah tahu serba sedikit apa yang berlaku disebalik sebuah web.

Related posts:

  1. Keperluan Membina Laman Web Mini (minisite) untuk perniagaan internet
  2. RM 11,000 dari internet! Secara sambilan
  3. Tutorial Pengurusan Laman Web melalui CPanel dalam bentuk video
  4. Pengurusan Masa, Google Adsense dan Belajar Bahasa Arab
  5. Teknik Mempromosikan Laman Web

Tags : , , , , , , ,

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

2 Comments

Leave Comment

CommentLuv badge