Cara aktifkan kad debit Maybank Visa untuk bisnes GDI

Sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai GDI dan buat duit dengan program GDI ini, anda perlu tahu bahawa  GDI bukanlah satu program buat duit percuma seperti adsense. Ada kos yang perlu dibayar setiap bulan.

Anda perlu  membayar sebanyak $10USD (kira-kira RM35) pada setiap bulan untuk membolehkan anda menggunakan perkhidmatan nama domain dan hosting yang disediakan GDI serta membuat duit dengan GDI.

Oleh sebab ini merupakan perniagaan global, tiada transaksi wang tunai diperlukan. Semuan pembayaran menggunakan duit plastik seperti Kad debit , Kad kredit atau Paypal. Saya buat bayaran melalui paypal.

Tapi, tak semua orang ada kad kredit  atau paypal. Jadi, satu lagi alternatitif untuk membuat pembayaran yang makin popular ialah kad debit. Selain daripada mudah nak dipohon, ia juga takkan menyebabkan anda berhutang sebab kalau takde duit dalam kad debit, memang anda tak boleh buat apa-apa belian.

Terdapat banyak jenis kad debit yang boleh anda gunakan untuk bayaran seperti kad debit EON Bank, kad debit Public Bank , kad debit Tune Money , kad debit CIMB dan sebagainya.

Hari ini saya akan ceritakan, tentang bagaimana anda boleh mendaftar dan menggunakan kad debit Maybank Visa sebagai kaedah pembayaran. Tiada sebarang caj dikenakan untuk kad debit maybank ini. Anda boleh dapatkan maklumat yang lebih terpeinci dilaman web rasmi kad debit maybank ini.

Inilah rupa bentuk kad debit Maybank itu.

kaddebitmaybank visa 150x150 |  Cara aktifkan kad debit Maybank Visa untuk bisnes GDI Kalau kad ATM Maybank yang anda ada tu bentuknya macam ini bukan kaddebitmaybank1 150x115 |  Cara aktifkan kad debit Maybank Visa untuk bisnes GDI

anda kena pergi ke mana-mana cawangan Maybank dan mendapatkan kad bentuk buah ceri tu, hanya bayar RM12 je , terus dapat kad debit maybank ni serta-merta.

Untuk mengaktifkan kad debit Maybank ni, nak kena buat sedikit setting melalui akaun Maybank2u. , hanya ikuti langkah – langkah ini untuk pengakifan,

Langkah 1 – Login ke laman web Maybank2u.com anda.

gdi kaddebitmaybankvisa1 300x147 |  Cara aktifkan kad debit Maybank Visa untuk bisnes GDI

Langkah 2 – Klik pada bahagian “Maybankard Secure Online Shopping Registration”.

gdi kaddebitmaybankvisa2 300x216 |  Cara aktifkan kad debit Maybank Visa untuk bisnes GDI

Langlah 3 -Isikan segala maklumat yang diperlukan

gdi kaddebitmaybankvisa3 300x252 |  Cara aktifkan kad debit Maybank Visa untuk bisnes GDI

Jika ada sebarang pertanyaan tentang kad debit Maybank VISA ni, bolehla hubungi pusat perhubungan pelanggan Maybank di 1-300-88-6688

Bila kad debit Maybank anda dah diaktifkan, bolehla anda membuat urusniaga di internet seperti mendaftar akaun GDI . Untuk menyertai kumpulan saya, bolehla daftar melalui link http://freedom.ws/wzone . Anda juga akan menerima laman web autoviral seperti ini http://duitbijak.com untuk memudahkan anda membuat promosi.

Related posts:

  1. Apa Itu Bisnes GDI
  2. Projek Terbaru – Buat Duit Dengan GDI
  3. Perniagaan Internet : Gandakan Hasil Jualan Dengan Bayaran Kad Kredit

5 Comments

  1. Nazri Omar Monday, 19 October, 2009
  2. koiman Sunday, 15 November, 2009
  3. Yassir Saturday, 6 March, 2010
  4. khasiat bawang putih Sunday, 23 September, 2012
  5. khasiat bawang putih Sunday, 23 September, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge