Video Cara Buat Blog di Blogspot – langkah demi langkah

cara buat blog di blogspot 300x225 |  Video Cara Buat Blog di Blogspot   langkah demi langkah

Sekarang ni semua orang pasti mempunyai blog. Hatta budak sekolah sekarang ni pun dah ada blog. Sebenarnya sangat mudah cara nak buat blog di blogspot ni. Anda cuma perlukan akaun gmail. Semasa meronda-ronda di youtube, saya terjumpa satu video yang berkualiti untuk dijadikan panduan dalam usaha anda untuk membuat blog di blogspot.

Dengan menonton video ni, memang mudah untuk anda belajar cara membuat blog di blogspot ni. Tak kisah la blog anda itu nak digunakan untuk buat duit di internet ataupun sekadar blog peribadi untuk kegembiraan diri sendiri. Apa yang penting, anda kena tahu dulu cara nak buat blog. Tak sampai 5 minit pun, anda akan ada blog anda sendiri di blogspot.

Sambil tonton video ni, boleh terus aplikasikan. Video ni akan tunjukkan cara;

1. Cara mendaftar akaun gmail

2. Cara membuat blog di blogspot melalui blogger.com

3. Cara membuat posting pertama di blog anda

Tanpa melengahkan masa, jom kita tengok video Cara Buat Blog di Blogspot

Bila dah ada blog sendiri. Mesti seronok kan? Jangan lupa untuk rajinkan diri untuk update blog anda ye.

Buat blog di blogspot ni cuma langkah pertama. Masih banyak yang perlu dipelajari. Kalau kena dengan caranya, tak mustahil anda boleh buat duit dengan blog anda.

Kalau anda nak mendalami lagi ilmu buat blog ni, boleh juga dapatkan ebook “Usahawan Blog” . Banyak ilmu tambahan yang boleh anda perolehi didalamnya.

Related posts:

  1. Review Majalah IM ke-13 – Buat Duit Dengan Blog
  2. Review : Panduan Asas Blogger
  3. Penjelasan tentang pakej video buat duit dengan Youtube
  4. Buat Duit Dengan Video Percuma
  5. Buat Duit Dengan Blog

5 Comments

  1. cherry Wednesday, 29 July, 2009
  2. yui Monday, 22 February, 2010
  3. download Thursday, 15 September, 2011
  4. ismail Monday, 14 May, 2012
  5. admin Monday, 14 May, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge