Apa Itu Bisnes GDI

GLOBAL DOMAINS INTERNATIONAL, INC

Global Domains International (GDI) adalah syarikat yang menjalankan urusniaga internet menjual nama domain dotWS (.ws). Ternyata ini barulah perniagaan internet sejati kerana urusniaga & produk sememangnya berkaitan dengan internet, malahan nama domain adalah asas kepada internet.

GDI juga yang merupakan syarikat #37 dalam Inc. 500 “List” of the USA’s 500 fastest growing private companies dan #5 in the state of California.

Ditubuhkan pada tahun 1999, GDI telah menerima pengesahan daripada Jabatan Perdagangan Amerika Syarikat (United State Department of Commerce) sebagai pembekal tunggal domain berstatus dotWS ke seluruh dunia.

Terdapat juga beberapa buah syarikat yang besar telah pun bergabung bersama mereka, diantaranya adalah BMW, Ebay, Yahoo, Cisco System dan banyak lagi.

Sebelum ini kita telah dilanda gelombang dotCOM, maka pemilik GDI telah mencipta pilihan kedua yang lebih mudah iaitu dotWS, yang bermaksud WebSite.

Gelombang ini sudah mula melanda dunia dan jangan anda ketinggalan menyertainya. Sekarang ini lebih tiga billion orang yang boleh mengakses ke internet. Data menunjukkan bilangannya semakin bertambah berpuluh ribu setiap hari.

Hanya 1% sahaja yang mempunyai website sendiri. Dan pastinya anda berada pada masa yang betul untuk menyertai GDI diperingkat awal fenomena yang sedang melanda dunia sekarang ini.

Pakar perangkaan menyatakan bahawa pada tahun 2015 akan terdapat 500 juta domain name atau website yang akan diwujudkan.

Bayangkan berapa banyak peluang pendapatan yang anda akan perolehi dan ianya akan berterusan dan semakin bertambah.

PAKEJ PRODUK GDI

GDI hanya memperkenalkan satu pakej unggul yang mampu dimiliki oleh semua orang. Dengan hanya serendah USD10 @ RM35 sebulan, anda akan memiliki pakej yang lengkap dan hebat. Pakej ini merangkumi nama domain, tapak laman web (webhosting), template membina laman web dan akaun email anda sendiri. Dengan menjadi ahli GDI, anda sudah mempunyai peralatan asas untuk membina laman web yang profesional.

Kaedah bayaran yang diterima adalah Kad Kredit / Kad Debit / Paypal. GDI adalah perniagaan global. Transaksi kad kredit adalah paling efektif dan GDI akan menjamin keselamatan setiap transaksi.

Jika anda tidak mempunyai kad kredit atau PayPal, anda boleh mendapatkan kad debit Visa Maybank dan aktifkan “Maybank Secure Online Shopping” seperti yang diterangkan di http://www.perniagaaninternet.ws/r/asmawati/maybank.html

1. Domain website bebas pilihan anda

Inginkan website peribadi yang memberi makna kepada anda, anda masih ada banyak pilihan dengan dot ws, contohnya seperti www.namaanda.ws, www.kedaisaya.ws, terpulang kepada anda.

2. Template Website & Website Builder

Anda turut diberi percuma template website yang telah direka secara profesional. Pelbagai pilihan template disediakan untuk menyesuaikan apa sahaja isi kandungan bakal web anda kelak.

Dengan bantuan website builder, anda mempu membuat laman web tanpa perlu belajar. Anda bakal diajar step by step bagaimana untuk membuat laman web yang baik.

3. Email Peribadi

Anda juga diberikan 10 email yang boleh digunakan untuk kegunaan peribadi. Anda juga boleh forwardkan email ini kepada email sedia ada anda.

4. Web Hosting

Anda bebas untuk menyimpan data-data untuk dimasukkan ke dalam web anda tanpa perlu berkongsi. GDI juga menyediakan service after sales yang sangat baik untuk kemudahan anda.

5. Independent Affiliate

Sebagai pengguna dotWS, anda secara automatik layak menjadi Independent Affiliate untuk mempromosikan domain dotWS dan menjana pendapatan yang sangat lumayan. Anda bakal mendapat 2 laman web replika yang boleh digunakan untuk mempromosikan Affiliate GDI anda.

http://www.freedom.ws/wzone
http://www.website.ws/wzone

PELUANG PERNIAGAAN GLOBAL

GDI telah merangka Pelan Pemasaran yang ringkas & lumayan. Kesemua bonus ini boleh dicapai oleh sesiapa sahaja. Dan mereka yang lebih rajin akan mendapat bonus-bonus tambahan mengikut pencapaian tertentu.

1) Bonus Unilevel (5 Level – 50%)

Setiap jualan yang anda taja, anda akan mendapat komisyen 10% iaitu USD1 @ RM3.50. Bukan setakat itu sahaja, GDI akan membayar anda hingga ke Level 5 dengan jumlah komisyen 50%.

Ini bermakna anda akan dibayar USD1 untuk setiap orang yang berada dalam Group Sales anda iaitu hingga Level ke 5. Lihat contoh jika setiap orang menaja 5 orang;

Contoh Pengiraan

Level 1 – 5 Affiliate x USD1 = USD5
Level 2 – 25 Affiliate x USD1 = USD25
Level 3 – 125 Affiliate x USD1 = USD125
Level 4 – 625 Affiliate x USD1 = USD625
Level 5 – 3,125 Affiliate x USD1 = USD3,125

TOTAL = USD 3,905 @ RM13,667.50

Paling menarik, anda akan terus dibayar komisyen USD1 ini pada setiap bulan selagi kesemua mereka membuat Maintenance Bulanan sebanyak USD10 untuk Pakej Produk mereka.

Contoh Bonus Unilevel

2) Bonus Referral Mingguan – USD100

Bonus Referral dikira dalam tempoh Isnin – Ahad. Anda akan mendapat komisyen tambahan USD100* sekiranya berjaya menaja 5 orang dalam masa seminggu.

*Nota :
1) Anda perlu membuat pembelian 10 DVD presentation GDI yang berharga USD30 melalui akaun GDI anda dalam minggu tersebut.
2) Anda juga perlu menulis testimoni tentang Bisnes Global GDI.
3) Bonus Referral akan dibayar melalui Paypal. Jika tiada, sila daftar di www.paypal.com/us
4) Oleh kerana kita menetap di Malaysia, GDI mengenakan cas penghantaran USD100. Untuk memastikan anda tidak rugi, taja sekurang-kurangnya 10 orang dahulu, baru anda beli DVD tersebut.

Contoh Bonus Referral

3) Bonus Heavy Hitter – USD5,000

Jika anda menaja 1,000 affiliate dalam masa 4 minggu berturut-turut, anda akan mendapat bonus tambahan sebanyak USD5,000.

4) Bonus Infinity Override (Level 6 –Infiniti)

Anda boleh mendapat Bonus Unilevel (10%) Level 6 sehingga Level Infiniti sekiranya anda berjaya mencapai sasaran berikut pada setiap bulan:

a) Menaja 10 orang affiliate di Level 1
b) 10 affiliate anda menaja 10 affiliate setiap seorang
c) Jumlah affiliate dalam Level 1 – Level 5 = 5,000 orang

Nota :
Kesemua sasaran ini perlu dicapai setiap bulan untuk membolehkan anda menerima Bonus Unilevel ini setiap bulan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.