Caj Panggilan Tune talk – Tone excel

Berikut adalah caj yang dikenakan kepada pemilik kad sim Tunetalk- ToneExcel

1. Caj panggilan, sms dan internet adalah sama ke semua nombor telefon di Malaysia. Walaupun anda call ke negeri Sarawak pun, cajnya tetap sama.

Maksudnya;

Jika anda call/sms dariĀ  prepaid tunetalk toneexcel kepada nombor tunetalk yang lain , cajnya ialah 32sen/minit , 13sen/sms . Anda boleh berjimat lebih banyak jika nombor ini didaftarkan dengan tunetalk buddies

Jika anda call/sms dari prepaid tunetalk toneexcel kepada nombor telco lain seperti celcom, maxis, digi,dll cajnya ialah 32sen/minit , 13sen/sms. Ada sesetengah telco yang mengenakan caj setinggi RM1.20 jika anda call nombor telco berbeza. Tapi dengan prepaid tunetalk toneexcel, cajnya kekal 32sen/minit.

Jika anda call dari prepaid tunetalk toneexcel kepada nombor talian tetap di Sabah, Sarawak, semenanjung Malaysia , cajnya ialah 32sen/minit , 13sen/sms .

Kesimpulannya, kita akan lebih berjimat dan “tenang” sebab tidak terkejut dengan caj yang terlalu tinggi bila buat call kepada mana-mana nombor. Ini kerana sekarang ni, agak sukar untuk kita tahu penerima panggilan tu guna telco A sedangkan nombor awalannya adalah nombor telco B.

2. Anda juga akan mendapat caj panggilan yang lebih murah apabila bercakap 3 minit ke atas dengan kadar 26sen/minit sahaja.

3. Kemudahan Tunetalk Buddies membolehkan anda mendapat kadar yang lebih rendah kepada 10 nombor Tunetalk.

Maklumat lebih detail boleh diperolehi disini .Kadar panggilan IDD tunetalk toneexcel pula boleh disemak disini.