Cara Top Up Celcom Prepaid

Hari ini saya akan kongsikan cara untuk reload  top up celcom prepaid anda. Nilai top up celcom yang ada di pasaran adalah dari RM3 – RM100 dan boleh didapati dimana-mana kedai, kiosk, mesin ATM, sms atau secara online.

Terdapat 2 jenis top up celcom celcom prepaid yang biasanya di jual   iaitu softpin dan auto reload.

Top up celcom berbentuk softpin : pelanggan perlu key-in nombor pin 16 digit yang diberikan. Konsepnya sama seperti anda membeli kupon/kad prepaid di kedai dimana anda perlu gores kad tersebut untuk mendapatkannya. Boleh rujuk cara dibawah untuk reload celcom prepaid anda.

cara top up celcom prepaid

Top up celcom berbentuk auto reload : anda perlu memasukkan nombor telefon pelanggan (atau nombor anda sendiri) sebelum menghantar arahan sms. Ia lebih mudah dan pantas sebab top up celcom anda akan di tambah nilai secara automatik.

Dengan menjadi dealer topup, anda boleh membeli top up celcom pada harga murah dengan hanya menghantar sms sahaja. Ia sungguh mudah dan menjimatkan wang dan masa. Program ini juga membolehkan anda menjana pendapatan tambahan dengan menjual topup kepada orang lain kerana anda juga boleh menjual pelbagai jenis prepaid lain seperti maxis, digi , tunetak, umobile dan sebagainya.(tidak terhad kepada top up celcom sahaja).