Ringkasan Perniagaan Mymode

mymode-phone-screenPerkembangan industri MOBILE telah membawakan satu teknologi yang sangat berkuasa iaitu Sistem Pesanan Ringkas atau lebih dikenali sebagai SMS (Short Messaging System) .

Statistik hasil kajian Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia menunjukkan lebih dari 3,406 juta SMS telah dihantar dalam tempoh suku pertama tahun 2005, bukan sahaja untuk urusan pribadi tetapi turut melibatkan transaksi perniagaan. Lanjutan dari ini, Asia Mobile Commerce Privilege (M) Sdn Bhd bertindak melahirkan portal M-Commerce MyMode bagi membantu para pengguna mobile phone seluruh Malaysia menjana keuntungan menerusi telefon bimbit mereka sendiri. Inilah trend perniagaan masakini. Kos yang Rendah, Risiko yang kecil, Keuntungan yang berlipat ganda!!

Kini syarikat yang menawarkan perkhidmatan reload card berasaskan konsep Multi-Network Marketing tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Walau bagaimanapun untuk merasai keunggulan perniagaan M-commerce yang sebenar, MyMode adalah jawapannya! Anda ingin menyertai kami?

Kini bilangan pengguna telefon bimbit di Malaysia sudah melebihi 14 juta orang dan 80% darinya merupakan pengguna prepaid. Graf hasil kajian Suruhanjaya Telekomunikasi & Multimedia Malaysia di bawah sudah cukup untuk menjelaskannya.


Lihatlah sendiri bertapa besarnya potensi untuk perniagaan ini. Dari statistik yang dikeluarkan pada tahun 2002 dan 2003 jelas menunjukkan peningkatan berkali ganda. Ini bermakna prospek anda semakin bertambah dari hari ke hari.

Sumber : Laman Rasmi MyMode

Kad Prepaid Kini Satu Keperluan Hidup!

Untuk pengetahuan anda. bilangan pengguna telefon bimbit di Malaysia sudah 21.5 juta orang dan 80% (17.8 juta) darinya merupakan pengguna perkhidmatan prabayar(prepaid). Keratan akhbar dibawah jelas membuktikannya.

Klik Untuk Besarkan!

Lihatlah sendiri bertapa besarnya potensi untuk perniagaan ini!! Pengguna hari ini lebih suka perkhidmatan prabayar kerana mereka lebih bebas, tidak terikat dengan yuran langganan bulanan dan sebagainya.

Anda tidak menggunakan perkhidmatan prabayar? Tak jadi masalah! pengguna perkhidmatan pascabayar(post-paid) pun masih boleh melibatkan diri dalam peniagaan ini. Biarpun kad reload tidak dibeli untuk kegunaan sendiri, anda masih boleh jual kepada ahli keluarga dan rakan-rakan yang menggunakannya. Jadi kenapa tidak sertai kami sekarang?

Apa Yang Menjadikan Bisnes Prepaid mymofr Paling Unggul?

mymode-awardAsia Mobile Commerce Privilege (M) Sdn Bhd has been named the winner of the 4th Asia Pacific/Malaysia e-Entrepreneur Excellence Award 2005. The prestigious award was presented to us by YB Dato’ Seri Dr. Lim Keng Yaik, Minister of Energy, Water and Communications Malaysia and YB Dato’ Mah Siew Keong, Deputy Minister of International Trade Industry Malaysia. It was presented to us based on the achievements and recognitions received by our household brand, MyMode.Sumber : Portal Rasmi MyMode

1. Latar Belakang Syarikat Yang Kukuh!

Latar belakang syarikat amat penting jika kita ingin menyertai sesuatu perniagaan seperti ini. Hanya syarikat yang betul-betul kukuh dengan nombor pendaftaran yang sah seperti Asia Mobile Commerce Privilege (M) Sdn. Bhd (618758-H) dapat memberi jaminan kepada anda. Kami bukan daripada individu-individu tertentu yang membuat sistem online marketing sendiri tanpa sebarang jaminan kukuh untuk menjaga hak-hak anda sebagai seorang ahli.

Sungguhpun, program MyMode yang diasaskan baru berusia dua tahun, anugerah ini telah mencatatkan bahawa ia benar-benar satu perniagaan yang serius dan terbukti keunggulannya. Masih belum terlambat untuk anda menyertai MyMode dan mengembangkan perniagaan anda. Dengan lain perkataan, pasaran adalah luas dan sentiasa terbuka untuk anda. Apa yang anda perlu lakukan ialah mengorak langkah pertama… sertai Bisnes Prepaid MyMode sekarang juga!

2. Produk Wajib Beli

Kami tidak menjual e-book yang ANDA TIDAK AKAN MEMBACANYA. Kami tidak menjual ubat gigi dengan harga 2 kali ganda harga pasaran, Kami tidak menjual sabun pencuci yang tidak mengeluarkan buih. Kami tidak menjual produk yang membuatkan anda terpaksa memikir 2 kali untuk meninggalkan barangan yang anda gunakan sekarang.

Sebaliknya apa yang kami jual adalah barangan wajib beli dengan harga yang sama dipasaran sekarang. PLUS, kami memberikan anda BONUS dan INSENTIF yang anda tidak akan dapat di mana-mana gedung sekalipun!!

, , ,

3. Modal Kecil, Untung Besar

Tahukah anda berapa yang diperlukan untuk memulakan bisnes prepaid tradisional? Untuk menyimpan stok hanya 10 keping setiap topup card dari pelbagai telco, sahaja anda memerlukan sekurang-kurangnya RM5,000 ringgit tidak termasuk kos-kos lain seperti sewa kedai dan sebagainya. Tetapi, anda tidak perlu mempunyai modal yang besar untuk menyertai perniagaan MyMode ini.

Anda boleh mula menjadi agen MyMode dengan bayaran penyertaan serendah RM65 sahaja untuk keahlian seumur hidup! Sebenarnya nilai ini terlalu kecil jika dibanding potensi keutungan yang bakal anda perolehi. Percayalah! Dengan MyMode, anda mampu mencapai keuntungan sehingga LIMA ANGKA! Tak Percaya? Mari kita baca kisah kejayaan Saudara Adi Nor yang telah menyertai MyMode sejak tahun 2005.

4. Tiada risiko

Jika nak dikatakan rugi, anda tetap akan membeli prepaid setiap bulan. Adik-beradik, kakak, abang, kekasih, teman rapat, rakan sekerja tetap akan membelinya setiap bulan. Risiko anda cuma sebanyak RM65 sahaja. Itupun setelah anda membeli reload beberapa kali walaupun tanpa sebarang penajaan, sudah balik modal RM65 tersebut kerana anda perolehi diskaun.

Adakah anda rasa RM65 anda terlalu besar? Jika kini pendapatan anda RM1,800 atau RM2,500 bahkan RM10,000 sekalipun tetapi setiap penghujung bulan anda terpaksa termenung menantikan gaji bulan berikutnya, kenapa tidak laburkan RM65 daripadanya untuk menjana lagi RM1,000 RM2,000 atau RM12,000 pendapatan sampingan bulanan anda?

“Agent 5 Star kami mampu menjana PULUHAN RIBU RINGGIT dengan hanya berlunjur di depan tv sambil minum kopi”

5. Tiada Yuran Tahunan, Tiada Tetapan Bulanan

Di MyMode, bayaran penyertaan adalah yuran keahlian seumur hidup (lifetime membership fee). Anda tidak perlu memperbaharui keahlian anda setiap tahun dan anda tidak disyaratkan melakukan pembelian minimum setiap bulan. Program yang mewajibkan yuran tahunan kebanyakannya hanya menggunakan wang yang sama untuk insentif ahli-ahlinya. Jadi, jangan diperbodohkan!

6. Mudah! Sangat Mudah

Anda tidak perlu mempunyai Ijazah atau Diploma untuk menjalankan perniagaan ini. Anda tidak perlu cantik atau tampan. Anda tidak perlu bertali leher atau berkereta besar, tidak perlu pandai berbahasa inggeris ataupun petah bercakap. Selagi anda mempunyai telefon bimbit, dan pandai menghantar SMS, maka anda mampu melakukannya.

Anda juga tidak perlu mempunyai kedai, tidak perlu mendaftar perniagaan, tidak perlu menyimpan stok, tidak perlu menjaja, tidak perlu membuat demo produk yang ingin dijual, tidak perlu maintain PV dan sebagainya.

7. Sistem yang Canggih dan Telus

Di MyMode setiap urus niaga akan diproses secara automatik oleh Server Gateway Mymode. Syarikat telah mewujudkan 10 Gateway mengikut telco-telco tertentu yang anda gunakan samada Maxis (012/017), atau Celcom (013/019). Anda akan diberikan Nombor PIN untuk mengakses ruangan ahli dimana semua kegiatan perniagaan anda direkodkan.

Segala aktiviti atau urusniaga anda akan dicatatkan dalam masa sebenar (in real time process) oleh sistem. Tiada kesilapan, tiada penipuan. Dibawah ini kami tunjukkan antara contoh-contoh Content Panel ruangan ahli. Antara lain anda boleh memeriksa penyata jualan anda, penyata bonus, pengiraan bonus, senarai downline, aktiviti downline, promotion dan pelbagai lagi.

mymode-mobile-lounge

8. Khidmat Bantuan dan Sokongan Yang Berterusan

mymode-HQRangkaian e-Dealer, e-Centre dan e-Controller MyMode boleh ditemui di hampir semua negeri seluruh Malaysia dimana anda boleh meminta khidmat nasihat dan membuat rujukan terhadap sebarang masalah yang berkaitan dengan penglibatan anda dengan MyMode.

Anda juga boleh merujuk sebarang permasalahan teknikal dengan Agent Interactive Centre di ibupejabat menerusi talian tetap mahupun bantuan SMS. Selain daripada itu, MyMode turut menyediakan program ceramah, seminar dan road show seluruh negara untuk memotivasi dan membantu para ejen di setiap negeri mempertingkatkan pengetahuan dan kemahiran mereka berhubung dengan sistem perniagaan MyMode.

Anda boleh mendapatkan jadual perjalanan program di portal rasmi MyMode ataupun hubungi sahaja cawangan e-centre MyMode yang berhampiran. Oleh itu anda tidak perlu berasa bimbang biarpun anda tidak pernah menyertai atau mempunyai sebarang pengalaman dalam perniagaan berkonsepkan pemasaran berangkai(network marketing) ataupun multi level marketing(MLM) kerana bisnes prepaid MyMode memiliki barisan profesional yang sedia membantu anda pada bila-bila masa.

9. Menyediakan Khairat Kematian bersama MCCP

Mymode sentiasa menitik beratkan kebajikan ahlinya. Bukan itu sahaja, perniagaan ini juga boleh diwariskan kepada keluarga anda.

khairat kematian mymode

Dengan program MCCP, sekiranya ahli yang menyertai meninggal dunia, waris terdekat akan menerima sumbangan dari dana khas yang dikumpulkan.

10. Kerjasama dengan pihak Maybank

Mymode mengambil masa 2 tahun untuk meyakinkan pihak bank No.1 di Malaysia (Maybank) untuk meletakkan sistem Mymode di setiap mesin ATM mereka setelah melihat kemampuan Mymode mentadbir dan menjana keuntungan setiap hari.

menu mymode terpapar di semua atm maybank seluruh negara

Jika pihak MAYBANK, iaitu bank terbesar kat Malaysia ni begitu gah meletakkan menu Mymode di semua mesin ATM mereka di seluruh negara (sama seperti Touch n’ Go) , mengapa kita tak rasa bangga menjalankan perniagaan Mymode?